De Stelp niet dicht voor bezoek

HOLLUM – Woonzorgcentrum De Stelp in Hollum gaat met de strengere corona maatregelen niet dicht voor bezoek, zoals in het voorjaar bij de eerste coronagolf wel gebeurde. Wel moeten medewerkers en bezoekers een mondkapje dragen en mogen bezoekers niet in het restaurant en de huiskamers komen. Bezoek aan bewoners is in de kamer van de bewoner en niet in een gemeenschappelijke ruimte. Per dag mag een bewoner maximaal twee bezoekers ontvangen.

In De Stelp zijn al wel medewerkers en bewoners getest, maar is nog niemand positief bevonden. De strengere regels in het huis moeten voorkomen dat het virus wordt binnengesleept. Mocht het tot een besmetting komen, dan wordt De Stelp weer afgesloten voor anderen dan de mensen die er voor hun werk moeten zijn. Mocht er een grote uitbraak in De Stelp komen, dan bestaat de mogelijkheid dat de bewoners naar het speciaalverpleeghuis Anna Schotanus in Heerenveen worden overgeplaatst.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *