De Plaats gaat tijdelijk dicht

HOLLUM – De komende twee weken (tot en met 18 november) zijn er geen activiteiten in De Plaats. Dit heeft te maken met de nieuwe maatregelen om het coronavirus terug te dringen. In lijn hiermee sluit nu ook De Plaats tijdelijk haar deuren. Dat laten Engbert van de Meulen en Sijbrand Alblas van De PLaats weten.

De beheerder en pionier proberen wel om op andere manieren met de mensen die graag naar De Plaats komen in contact te blijven. Zo zal 'Muziek die je raakt' via de kerkradio en Youtube worden uitgezonden en komt er in plaats van de kindermiddag een speurtocht in de buitenlucht.

"De afgelopen weken hebben we ons afgevraagd waar wij als stichting goed aan doen. Enerzijds willen wij graag ons steentje bijdragen aan het terugdringen van het virus. Dat hebben we gedaan door alle maatregelen in acht te nemen en de groepsgrootte te beperken. Ook zijn verschillende activiteiten om deze reden niet doorgegaan. Anderzijds willen we er juist nu zijn voor de mensen die ons nodig hebben. Voor velen waren onze activiteiten nog het enige uitje in de week. We hebben muziek gemaakt (zonder samenzang), er is samen gebeden, koffie en thee gedronken en er is naar elkaars verhalen geluisterd. De behoefte hieraan is momenteel groot."

Alblas en Van de Meulen namens het team van De Plaats: "Onze hoop is dat het virus nu snel onder controle komt en we onze deuren straks weer kunnen openen. Houdt onze facebookpagina en website hiervoor in de gaten. De Plaats blijft bereikbaar voor vragen, hulp of andere zaken via 0519-252221 of info@deplaats-ameland.nl. Wij wensen iedereen een hele goede gezondheid toe en blijven ook op afstand met elkaar verbonden."

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *