De Klonjes krijgt beton

HOLLUM – Tussen Nes en Buren en voorbij Buren richting oosten worden twee fietspaden opgeknapt en van een betonnen bovenlaag voorzien. Een voor, voor vorige gemeenteraad besloot tot betonverharding en daar wordt deze maanden hard aan gewerkt. Het zandpad langs De Klonjes is een van de paden die mee wordt genomen in deze betonronde. De betonmolen moest toch draaien en met De Klonjes erbij kan er tenminste wat volume worden gedraaid.

De Klonjes was sinds jaar en dag een zandpad, waar zo nu en dan wat puin op gestort werd om het toch enigszins te verharden. Het fietspad naast het zandpad was wel verhard. Dat fietspad werd veelvuldig door auto's gebruikt waardoor er gevaarlijke situaties ontstonden. Automobilisten kozen voor het fietspad omdat het kon: het was breed genoeg voor een automobiel. Over het zandpad reden ze liever niet, omdat dit in de natte maanden van het jaar modderig en nat was en soms vol kuilen zat. In andere maanden lag het pad er mooi droog en stevig en soms zelfs wat groen bij.

In februari 2019 wordt het pad verhard. Begin maart 2019 is de weg klaar. Ameland is dan een zandpad armer en een racebaan rijker.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *