De kalenderzomer is begonnen

HARLINGEN – De meteorologische zomer, ook wel de weerkundige zomer genoemd, begon al op 1 juni begonnen. Vandaag is de kalenderzomer, ofwel de astronomische zomer, begonnen.

Het is meteen een warme eerste zomerdag met grote temperatuurverschillen tussen noord en zuid Nederland. Het noorden ongeveer 23 of 24 grade, op de Wadden 22. Zuidelijk Nederland haalt voor de derde achtereenvolgende dag de tropische temperatuur van 30 tot 32 graden. Donderdag volgt in het zuiden een dag met 30 of 31 graden.

In zuidelijk Nederland wordt de eerste regionale hittegolf van deze zomer genoteerd. Het noorden is veel minder warm. Op de website van Piet Paulusma hangen er voor morgen druppels onder het wolkje: regen. De natuur kan een buitje best gebruiken.

Bron: Piets Weer

lees hier over Zomer – wanneer begint het

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *