Lokale hittegolf In Zeeland en Brabant: op de Wadden is het lekker

WAGENINGEN – De officiële definitie van een hittegolf is een serie van vijf dagen met meer dan 25 graden, waarvan drie dagen meer dan 30 graden. Op 17 juni hadden het Brabantse weerstation Gilze-Rijen en het Zeeuwse Westdorpe een zomerse temperatuur te pakken van respectievelijk 25,3 en 25,9 graden.

De rest van het land kwam toen nog onder de 25 graden uit. De dagen erna werd het in grote delen van het land warm tot heet, met op maandag en dinsdag 19 en 20 juni ook tropische temperaturen. Weerstation Westdorpe heeft zojuist ook de 30 graden aangetikt en voldoet zo aan de definitie van een hittegolf. Weerstation Gilze-Rijen zal ook volgen vanmiddag. Dan kunnen we spreken van lokale hittegolven in delen van Brabant en Zeeland. Morgen wordt er op meer plaatsen een (lokale of regionale) hittegolf verwacht. Het kan dan zelfs lokaal 34 of misschien wel 35 graden worden. Later op de dag vallen enkele onweersbuien en wordt de warmte verdreven.

Waddeneilanden

Op de waddeneilanden is het heerlijk weer, lichtbewolkt en een temperatuur tot 22 graden.

Bron: MeteoGroup en Piets Weer

lees hier meer over de Zomer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *