1333 -Islamitische Staat (IS – ISIS – Daesh) – april 2017

HOLLUM – Nummer 1333 gaat over wat IS uitspookte in april 2017.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Islamitische Staat, de islamitische terreurorganisatie die vooral actief is in Syrië en Irak, overlegt met al-Quaeda over een samenwerking. Eigenlijk is al-Quaeda een rivaliserende terreurorganisatie. IS verliest meer en meer terrein in het Midden-Oosten en zoekt naar steun van andere jihadistische partijen. Zelfs met het volledig verdrijven van IS uit Irak en Syrië is het nog niet gedaan met de terreur. De verwachting is dat IS door zal gaan als guerrillabeweging en zijn vleugels uit zal slaan naar andere gebieden. De terroristische aanslagen in Europese landen zijn daar een exponent van."

⇒ lees hier nummer 1333 over IS in april

⇒ lees hier nummer 1332 over IS in mei

⇒ lees hier nummer 1331 over Sint Jacobiparochie

⇒ lees hier nummer 1330 over Reeën

⇒ lees hier nummer 1329 over Scrimshaw

⇒ lees hier nummer 1328 over Eilandliefde

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *