De Grote Schoonmaak

NES – Onder de naam ‘De Grote Schoonmaak’ doen 102 leerlingen van klas 1, 2 en 3 van de Burgemeester Waldaschool (BWS) in Nes mee aan een opruimactie op de dijk, in het bos, op het strand en rond de school. Het is een onderdeel van de maatschappelijke stage die de leerlingen moeten doen. De Grote Schoonmaak is aangemeld bij Mas Sensation, het evenement dat maatschappelijke stage beloont met prijzen. Dit jaar hoort de BWS niet bij de genomineerden, maar de actie is er niet minder om. De BWS organiseert de schoonmaak in samenwerking met Staatsbosbeheer en het Waterschap.

Henk en Taron lopen bij Nes op de dijk. Van 13.00 tot 14.15 uur hebben ze dienst. Ze scoren een kapotte autoband, een champagnefles en veel plastic. De meeste klasgenoten lopen bij de Ballumer Bocht, vertelt Taron. Hij loopt bij Nes omdat hij straks nog moet trainen bij Geel Wit.
De groep bij de Ballumerbocht heeft verschillende zakken vol troep verzameld. Onder de dijk viel de rommel mee. Het meeste lag aan de waterkant tussen de stenen. De leukste vondst was een briefje van twintig euro. Leraar Martijn Boelens vond het tussen de stenen. Het biljet belandt niet in de plastic zak. Boelens trakteert op waterijsjes.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *