Benefietavond voor paardenreddingboot

HOLLUM – De Amelander trekharmonicaploeg Wad’n Trekkers organiseert samen met de Stienser Harmonicaploeg op zaterdag 28 maart in de StayOkay bij Hollum een benefietavond voor de Amelander paardenreddingboot. De twee groepen trekharmonicaspelers van Ameland en uit Stiens spelen enkele nummers op hun trekzak en nodigden het Juttersvrouwenkoor uit om Ameland- en zeemansliederen te zingen. De Amelander musea geven hun medewerking en laten een diapresentatie over de paardenreddingboot zien. De avond begint om 20.30 en de entree is gratis. Toch moet de portemonnee mee want in de pauze is er een collecte voor de paardenreddingboot.

De reddingboot die door paarden naar zee wordt getrokken kan door de inzet van vrijwilligers en vrijwillige bijdragen zijn demonstraties blijven geven. Ongeveer 15 keer per jaar trekken tien paarden de reddingboot naar zee. Voerlui en opstappers houden de traditie in stand, georganiseerd in Stichting Paardenreddingboot Ameland. Wie het nog nooit gezien heeft moet het beslist beleven. De lancering vindt plaats op het strand ten zuidwesten van Hollum.

Het lied “Westzuidwest van Ameland” zal speciaal voor de paardenreddingboot klinken. De Amelander en Stienser trekharmonicaspelers zetten dit landelijk bekende lied over Ameland en de plek waar de reddingboot te water wordt gelaten gezamenlijk in. De Wad’n trekkers en de Stienser harmonicaploeg hebben het op hun repertoire. De Juttersvrouwen zingen onder meer speciaal voor de paarden en hun voerlui het lied “Paarden van Ameland”.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *