BWS wint Actie Tegengif

NES – Marrit Molenaar en Mila de Smet zijn zulke goede tekstschrijvers, dat ze met hun anti-rook liedtekst namens klas 2 van de Burgemeester Walda School (BWS) een prijs hebben gewonnen. Net als klas 1H van het Bornegocollege uit Heerenveen heeft klas 2 van de BWS Actie Tegengif in de provincie Fryslân gewonnen. In heel Nederland hebben 2.746 klassen met bijna 70.000 scholieren zich voor de wedstrijd opgegeven. De klas wint hiermee een dag naar attractiepark Walibi World en maakt kans op de landelijke hoofdprijs: het inzingen van een zelf geschreven nummer in een professionele studio. Actie Tegengif is de niet-roken wedstrijd voor eerste -en tweedeklassers waarbij zij met elkaar afspreken om gedurende een half jaar niet te roken.

Burgemeester Albert de Hoop van Ameland en Remon de Rapper in Heerenveen reikten dinsdagmiddag de prijs uit.

Actie Tegengif

Actie Tegengif is een klassikale niet-roken wedstrijd voor alle eerste en tweede klassen van het voortgezet onderwijs. Deelnemende klassen gaan de uitdaging aan zes maanden niet te roken. Hiervoor hebben ze klassikaal, in november 2008, een contract ondertekend. Daarnaast hebben de klassen ook nog een songtekst rond het thema ‘niet roken’ ingezonden. Klassen, waarvan het aantal rokers in de klas is gedaald of gelijk gebleven gedurende de wedstrijdperiode, komen in aanmerking voor de prijzen.

In Fryslân zijn 141 klassen de uitdaging aangegaan en stuurden 17 klassen een songtekst in. Het Bornegocollege klas 1h en de BWS klas 2, kwamen als beste uit de bus.

Meet & Greet met Nikki

Er waren twee wedstrijdcategorieën: vmbo/praktijkschool en havo/vwo. In beide categorieën is een provincieprijs en een hoofdprijs te winnen. Alle provinciewinnaars gaan op zaterdag 6 juni naar Walibi World. Daar worden tijdens de finale de landelijke hoofdprijswinnaars per categorie bekend gemaakt. De hoofdprijs is voor beide categorieën een Meet & Greet met Idols winnares Nikki. Daarnaast mogen de landelijke winnaars hun zelf geschreven nummer inzingen in een professionele studio.

Actie Tegengif wil voorkomen dat jongeren beginnen met roken en wil het aantal jongeren dat experimenteert met roken terugdringen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *