De Afslag Wonen nieuw in Nes

NES – Begin mei opende een nieuwe zaak met een bekende naam in het hartje van Nes: De Afslag. Deze keer geen spijkerbroeken maar woonaccessoires en meubels, schilderijen en potten en vazen.

Jenny Kienstra- van der Mark vervult haar droom met deze eigen zaak. De onderneemster heeft ervaring in het vak. De laatste jaren was ze een van de gezichten in De Rentmeester aan de Ballumerweg in Nes, maar ze begon haar carrière als 15-jarige stagiaire bij Stoffelientje in Drachten. Toen wist ze het al: “Ik wil later een eigen zaak.” Kienstra werkte daarna jaren als filiaalmanager bij Hunkemöller in Meppel. Ze volgde de Mode- en Kledingopleiding, deed Detex textielwarenkennis en vervolgens in Groningen de Minerva kusntcademie. Ze schildert, heeft thuis een atelier, maar exposeerde haar grote schilderijen nog niet op Ameland. Ook daar zou met de start van deze winkel wel eens verandering in kunnen komen.

"Het was altijd mijn droom om voor mezelf te beginnen," zegt Kienstra, die op Ameland haar liefde vond en met Dolf Kienstra trouwde. Regelmatig fietste ze langs de winkel, die sinds de sluiting van Bloemen Amanda leeg stond. Zonde, vond Jenny Kienstra. Het is immers een mooi pand op een prachtige locatie.

Het plan voor een eigen zaak rijpte en het was haar man die haar een extra zet in de richting van De Afslag gaf.

Inmiddels is er een winkel ingericht, zijn er connecties met leveranciers gelegd en hangen er fotowerken van fotograaf Jantina Scheltema aan de muur. De kasten en tafels zijn in variaties en maten leverbaar; in de winkel liggen voorbeeldboeken. Over de armleuningen van de fauteuils liggen stalen stof: ook de stoelen en banken zijn in meer varianten leverbaar dan de winkelexemplaren. Kienstra legt het allemaal graag uit.

Met woonwinkel De Spindel in Drachten sprak de meubelverkoopster een logistieke samenwerking af. Het transport van de meubels is daardoor geregeld en De Afslag levert op Ameland gratis aan huis. Natuurlijk kunnen de tafels en kasten overal in het land bezorgd worden, dan tegen een geringe kilometervergoeding.

Jenny Kienstra – ze richt ook woningen en vakantiehuisjes in – bestiert haar winkel voorlopig alleen en De Afslag is dagelijks open van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag tot 17.00 uur.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *