Dansen in het ‘Badhuus’

HOLLUM – Het eiland barst van de verhalen.

Wij verzamelen ze hier voor u. Anekdotes, geschiedenissen, reisverhalen, sprookjes: als het maar een link heeft met Ameland. De link kan het onderwerp zijn of de auteur.


Hieronder een verhaal van Ria Evers-Dokter


Dansen in het 'Badhuus'

Mijn grootouders, Bram en Neeke Kossen-Bakker exploiteerden een badpaviljoen aan het einde van de Badweg te Hollum Ameland. Er was eerder al een badhuis gebouwd in 1932, dat echter moest worden afgebroken in verband met de afslag van de duinen. Het tweede en laatste badhuis werd gebouwd in  1927.

Veel sociale activiteiten waren er in die tijd nog niet, je had kermis, sunneklaas , touwerijen en dat was het dan wel zo’n beetje. Dansen deed men altijd al graag, overal. Je luisterde naar meeslepende muziek, kon vrienden en kennissen ontmoeten, je kon dan je kans grijpen met die persoon te dansen waarop je stiekem verliefd was …..

>>> lees hier het hele verhaal

>>> lees hier meer verhalen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *