Dagtoename nul op Ameland

HOLLUM – Vandaag werden er geen positieve tests bijgeschreven op Ameland. Daarmee wiebelt de curve van de gemeente tussen één en nul en vier en nul heen en weer. Vanavond, vrijdag 26 november, horen we welke nieuwe maatregelen het demissionair kabinet voor ons in petto heeft. Het kabinet heeft daarover advies gekregen van het Outbreak Management Team (OMT).

De maatregelen die tot nu zijn afgeroepen (de vervroegde sluiting van horeca en winkels) blijken maar beperkt effect te hebben.

Vandaag werden voor de elfde dag op rij meer dan twintigduizend positieve coronatests geregistreerd.

Oproep

Burgemeester Leo Pieter Stoel roept ondertussen Amelanders op zich aan de maatregelen te houden om verspreiding van het virus te voorkomen, hoe vervelend die maatregelen ook voor het eiland uitpakken. De burgemeester somt de basisrichtlijnen nog maar eens op: handen wassen, anderhalve meter afstand houden tot elkaar, de drukte niet opzoeken, thuisblijven en testen bij klachten, goed ventileren en thuis niet meer dan vier personen ontvangen.

Totaal

Het totaal aantal positieve tests op Amelandblijft staan op 314. De telling begon eind september 2020.

Extra vaccinatieronde

Op 29 november is ook een extra vaccinatie mogelijkheid voor iedereen die nog niet gevaccineerd is.

 Lees er hier meer over.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *