Daarom ga je de herfst juist niet uit de weg (want de natuur is op z’n mooist)

LEEUWARDEN – Meestal, als de herfst zijn intrede doet, zoeken mensen een vakantiebestemming waar de zon zich laat zien en de temperaturen nog hoog zijn. Dat is natuurlijk heerlijk, maar de echte herfst mis je daardoor. Nou kan de een die missen als kiespijn, maar als je van de natuur houdt in alle seizoenen dan is het ervaren van de herfst een echte must-feel.

Natuurlijk, zo’n regenbui is niet altijd fijn, maar die prachtige herfsttinten en wolkenluchten zijn absoluut de moeite waard. En weet je; zo koud is het op de meeste plekken nog niet. Daarom een aantal buitenbestemmingen voor wie een buitje durft te trotseren. We gaan op de fiets en wandelen.

Fietsvakanties in de herfst

Ardennen

Een paar dagen naar de Ardennen, is een echte aanrader. Je kunt er geweldig wandelen en fietsen. Oké, misschien moet er een regenpak mee in de weekendtas, maar hoe erg is dat als je na een fiets- of wandeltocht je tegoed kan doen aan een heerlijke Belgische wafel.

Denemarken

Denemarken is een prachtig land waar je niet alleen fijn kunt fietsen en wandelen, maar zeker ook de stranden kunt bezoeken. Het aantal zonuren is er net wat meer dan in Nederland en de kustlijn kilometers lang. En zeg nou zelf, wie wordt er nou niet blij van een fikse strandwandeling. Een Rains backpack bijvoorbeeld, en dan kun je elk weersomstandigheid prima aan.

Umbrië

Zoek je het verderop dan is de herfst in Umbrië een geweldige gelegenheid om een aantal herfstdagen door te brengen. Het weer is er fantastisch en je kunt er prachtig wandelen. Er worden ook fietsvakanties georganiseerd in Umbrië waarbij je van hotel naar hotel gaat en je bagage voor je wordt vervoerd. Je fietst er letterlijk door het groene hart van Italië.

Limburg

Een fietsvakantie waarbij de bagage voor je wordt verplaats en je dus zelf die travelbag niet mee hoeft te sjouwen, is overigens ook goed mogelijk in eigen land. Vooral in Limburg (vaak net een paar graadjes warmer) is dat goed te doen. Bezoek Maastricht en het drielandenpunt bij Vaals bijvoorbeeld. Weet wel dat Limburg verre van vlak is, dus even flink op de pedalen.

Wandelen in Scandinavië

Wil je werkelijk extreme herfstkleuren zien, dan zou je Scandinavië kunnen overwegen. Daar spatten de kleuren je tegemoet. Dieprood, knaloranje en okergeel. Goud bijna. De Scandinavische herfst is er echt eentje om te koesteren.

Bovendien is het zien van het noorderlicht in dit jaargetijde goed mogelijk. De zon gaat al eerder onder en dat geeft een prachtig zicht op dit mogelijke bijzondere wonder der natuur. En koud? Nee hoor. In het zuiden is het vaak nog zeker zestien graden en in het noorden elf. Gewoon een goeie jas aan.

Advertentie Twenty4Webvertising

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *