Buitensporters Ameland pakken Vlakte van Polet aan

NES – Buitensporters op Ameland helpen mee tijdens de Natuurwerkdag van Staatsbosbeheer op 2 november en doen op die manier iets terug voor de natuur. Wegens de vele buitensportevenementen op het eiland staat de natuur onder druk. Sportpromotie Ameland nodigt alle Amelander sporters uit mee te helpen.

Ameland is een plek die uitnodigt om buiten te zijn, de natuur te beleven en daar te sporten, zegt Sportpromotie Ameland “Dit doen we als bewoners, deelnemers aan (sport)evenementen en als toerist. De terreinbeheerders, Staatsbosbeheer, het Fryske Gea, het waterschap, Rijkswaterstaat en de Gemeente Ameland zijn zeer gastvrij hierin en het bestaande vergunningen- en gedoogbeleid maakt veel mogelijk.”

Sportpromotie Ameland constateert dat dit alles ervoor zorgt dat de staat van de paden door natuurgebieden er niet beter op wordt en dat dit tot zorg leidt. Alle buitensporters van Ameland kregen een uitnodigen om zich aan te melden voor de Natuurwerkdag.

Aanmelden kan via de website Natuurwerkdag.nl via Vlakte van Polet bij Nes Ameland.

Op de Vlakte van Polet nabij Nes op Ameland worden die dag jonge bomen, berkenopslag en krentenboompjes, verwijderd om het landschap open te houden.

De Natuurwerkdag is van 13.30 uur tot 16.00 uur op 2 november 2019. Er is koffie en thee, neem zelf je broodje mee. Verzamelen aan de Duinweg bij Nes.

bekijk hier het uitdijende Padenweb in de Amelander duinen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *