Crowdfunding Wadden Grimm geslaagd

Geplaatst op: 27 juli 2020 - Categorie: Kunst & Cultuur

HOLLUM - Supersnel is de crowdfunding voor de tweede druk van de Wadden Grimm geslaagd. Het boek is te koop in de Amelander boekhandels en in Museum Sorgdrager in Hollum. Alle belangstellenden die hebben ingeschreven op het boek hebben inmiddels bericht gehad. Zij kunnen hun boek ophalen. Er zijn nog enkele exemplaren over voor de losse verkoop.

Persbureau Ameland zet regelmatig projecten op. Zelfstandig, namens Ameland Pers uitgeverij of samen met anderen. Via crowdfunding wordt alvast een bijdrage gevraagd om het project te kunnen uitvoeren. Het twaalfde project is er een van De Ouwe Pôlle: de Wadden Grimm, een sprookjesboek met verhalen van de gebroeders Grimm vertaald in de eilandtalen van Terschelling, Schiermonnikoog en Ameland. Het boek kost 25 euro en de eerste oplage is uitverkocht. Zodra er 250 of meer inschrijvers waren voor dit prachtige voorleesboek zijn de persen voor de tweede druk draaien. 

Crowdfunding
Het eerste project in 2014 was zo’n crowdfundings project, waar Amelanders en Amelandliefhebbers op konden intekenen.
De werktitel van het project was: Ameland aan Tafel. Het was een project van Ria Evers-Dokter en Ameland Pers uitgeverij.

Het project hield een boekwerk in over de culinaire cultuur van Ameland. Dat betekent recepten, eigenaardigheden, gezegdes, verhalen, gebruiken en Amelander producten. De crowdfunding werd een succes en het boek heeft zijn weg in menig keuken en op vele leestafels gevonden. 

Twaalf
Intussen heeft de afdeling Crowdfunding van PA toe het twaalfde project, de Wadden Grimm, erop zitten.

⇒ Bekijk hier alle projecten en schrijf meteen in op de Wadden Grimm.

Relevante dossiers: Hart van Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?