Crowdfunding voor Wadden Grimm

HOLLUM – Persbureau Ameland zet regelmatig projecten op. Zelfstandig, namens Ameland Pers uitgeverij of samen met anderen. Via crowdfunding wordt alvast een bijdrage gevraagd om het project te kunnen uitvoeren. Het twaalfde project is er een van De Ouwe Pôlle: de Wadden Grimm, een sprookjesboek met verhalen van de gebroeders Grimm vertaald in de eilandtalen van Terschelling, Schiermonnikoog en Ameland. Het boek kost 25 euro en de eerste oplage is uitverkocht. Zodra er 250 of meer inschrijvers zijn voor dit prachtige voorleesboek gaan de persen voor de tweede druk draaien. 

Crowdfunding

Het eerste project in 2014 was zo’n crowdfundings project, waar Amelanders en Amelandliefhebbers op konden intekenen.

De werktitel van het project was: Ameland aan Tafel. Het was een project van Ria Evers-Dokter en Ameland Pers uitgeverij.

Het project hield een boekwerk in over de culinaire cultuur van Ameland. Dat betekent recepten, eigenaardigheden, gezegdes, verhalen, gebruiken en Amelander producten. De crowdfunding werd een succes en het boek heeft zijn weg in menig keuken en op vele leestafels gevonden. 

Twaalf

Intussen is de afdeling Crowdfunding van PA toe aan het twaalfde project, de Wadden Grimm.

⇒ Bekijk hier alle projecten en schrijf meteen in op de Wadden Grimm.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *