RSS
Zoeken

Jaar van de Wilde Eend

Geplaatst op: 23 juni 2020 - Categorie: Kunst & Cultuur

NES - Het jaar 2020 is het Jaar van de Wilde Eend. Natuurcentrum Ameland in Nes heeft er tot november een tentoonstelling aan gewijd.
Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager is op zich al de moeite waard, maar deze maanden extra. In het museum is werk van Henk Helmantel te zien. Nog tot 24 oktober 2020.

Johan Krol heeft prachtige foto's gemaakt van het vogelleven op het eiland. Voor de tentoonstelling Toppers in de Natuur fotografeerde hij vooral roofvogels en uilen. Ze zijn tot 1 januari 2021 in het Natuurcentrum aan de Strandweg in Nes te zien.
Arctische trekvogels op Ameland, met foto's van natuurfotograaf Hans Dekkers, zijn tot november in het Landbouw- en Juttersmuseum Swartwoude in Buren te zien. Een aanrader.
Tot slot de foto's van Pieter de Vries van Texel. Zijn Eb & Vloed foto's hangen in het Maritiem Museum Abraham Fock aan de Oranjeweg in Hollum. Tot november. Doen!

Het zijn stuk voor stuk juweeltjes van tentoonstellingen, die het bezoek aan de Amelander musea nog meer de moeite waard maken. Mis ze niet!

klik de foto's hieronder aan om alle tentoonstellingsaffiches te zien

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?