Crowdfunding voor Suze

GROU – De afgelopen week is er voor de bijna 7-jarige Suze de Jong uit Grou een crowdfunding gestart voor een aangepaste rolstoelbus. Deze kost minimaal € 40.000,-

Suze is geboren met cerebrale parese (CP) en zal daardoor haar hele leven afhankelijk zijn van een rolstoel. Haar Facebookpagina is @SuzeLise

Rolstoelbus

Naast de zoektocht naar een aangepaste woning, zal er op korte termijn een aangepaste rolstoelbusmoeten komen. Suze wordt te groot voor een autostoeltje en te zwaar om te tillen. Deze voorzieningen worden door de overheid of de zorgverzekering niet gefinancierd.

De crowdfunding is gestart door haar tante, Anne de Jong, woonachtig op Kreta, en heeft inmiddels € 7000,- opgebracht. Daarnaast zijn er verschillende stichtingen, verenigingen en bedrijven aangeschreven om een bijdrage te geven. Een aantal bedrijven in Grou heeft de crowdfunding inmiddels gedeeld via de eigen facebook pagina en bedragen gedoneerd.

Suze’s familie is blij verrast door zoveel gulle gevers, er komt geld binnen vanuit de hele wereld. Maar er moet nog een groot bedrag bijeen worden gebracht!

Een ieder die wil doneren, kan dit doen via PayPal of NL50RABO 0342 0151 41 ten name van S.L. de Jong.

Ameland

Er is geen directe link met Ameland, zegt Rinnie de Vries, die in de organisatie van de crowdfunding zit. "Maar Ameland hoort ook bij Friesland en ik heb alle Friese media het persbericht gemaild. Er zullen zeker Grousters zijn die een huisje op Ameland hebben (o.a. mijn buren) en die daar de hele zomer verblijven en zo het bericht zullen kunnen lezen." Dat met crowdfunding mooie dingen zijn te realiseren heeft Ameland al eerder meegemaakt. Bekijk hier de projecten die op Ameland gerealiseerd zijn.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *