Elfwegentocht On Tour naar Ameland

BALLUM – Het fossielvrije testevent Elfwegentocht On Tour vervolgt op woensdag 19 juni haar rondgang langs Friese locaties met een bezoek aan Ameland. Ondernemers op het eiland maken dan kennis met duurzame vervoersoplossingen, als mogelijke opstap naar een fossielvrije bedrijfsvoering.

Tijdens het testevent ervaren bezoekers alle varianten van fossielvrij vervoer; van elektrische auto’s en fietsen tot voertuigen op groengas en blauwe diesel. Zij kunnen proefritten maken onder begeleiding van experts en presentaties bijwonen van ervaringsdeskundigen. De komende periode doet de Elfwegentocht On Tour nog meer Friese locaties aan, zoals Leeuwarden, Drachten en Joure.

  • Locatie: Reeweg 4, Ballum, bij de Ballumerbocht
  • Tijd: 11.15 start presentaties, 12.00 – 16.00 uur fossielvrije proefritten

Opmaat naar 2020

Met de fossielvrije Elfwegentocht On Tour brengen de organisatoren Freonen fan Fossylfrij Fryslân en Circulair Friesland fossielvrij vervoer dichter bij de Friese bevolking. Hiermee versnellen zij de transitie naar duurzame mobiliteit. Het testevent vormt ook de opmaat naar een nieuwe Elfwegentocht in 2020. De provincies Fryslân, Groningen en Drenthe slaan dan de handen ineen voor een vervolg op de succesvolle Elfwegentocht 2018.

Over de Freonen fan Fossylfrij Fryslân

De Freonen zijn een grote groep bedrijven, studenten, overheden, scholen, dorpen en andere organisaties die samen toewerken naar een Fryslân dat onafhankelijk is van fossiele brandstoffen. Hiertoe lanceren zij meerdere projecten, waaronder de nieuwe Elfwegentocht in 2020.

Over Circulair Friesland

De Vereniging Circulair Friesland is een samenwerkingsverband van bedrijven, overheden, kennisinstellingen en (maatschappelijke) organisaties. Zij zetten zich op verschillende thema’s – zoals Mobiliteit, Energie, Bouw en Voeding – gezamenlijk in voor de Friese economie van de toekomst: een circulaire economie.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *