Crowdfunding voor portret van Kat

HOLLUM – Bart Wisbrun uit Noordwijk maakt uit pallethout driedimensionale recycling kunst. Voor Kunstmaand Ameland maakte hij een portret van Hidde Dirks Kat. Om dat portret te behouden voor het eiland kan iedereen wat geld toezeggen in een crowdfunding. Kat heeft in Hollum een straat met zijn naam en een bronzen standbeeld. Woonzorgcentrum De Stelp staat aan die straat en in de aula van De Stelp is tijdens de Kunstmaand het portret van Kat te zien.

Hidde Dirks Kat, geboren 1747 en gestorven in 1824, was commandeur, kapitein op de walvisvaart. Na een schipbreuk en verblijf bij de Inuit kwam hij heelhuids op Ameland terug. Zijn overlevingstocht tekende hij op in een dagboek. Tijdens Kunstmaand Ameland november 2022 wordt zijn portret geveild voor het goede doel, de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld, bekend van het lieveheersbeestje. In De Stelp worden meerdere werken van Wisbrun geëxposeerd.

Met z'n allen voor Kat

Om het portret dat Wisbrun maakte van Kat voor De Stelp te behouden, houden we via deze website een crowdfundingactie, onder het mom van vele kleine bedragen maken één grote, waarmee hopelijk het finale bod gedaan kan worden.

Wilt u bijdragen?

Stuur dan een mailbericht via CONTACT met daarin uw telefoonnummer en het bedrag dat u over hebt als bijdrage aan de crowdfunding. De bijdragen worden niet gepubliceerd, die blijven onder de pet.

Het bieden op het portret van Kat eindigt wat de Kunstmaand betreft op 30 november om 14:00 uur, de crowdfunding sluit daarom op 30 november om 13:00 uur.

Kat voor De Stelp

Al die bedragen samen maken dan het bod dat hopelijk hoog genoeg is om het werk voor het eiland te behouden en aan De Nieuwe Stelp te schenken. Wie mee wil doen hoeft nog niet te betalen, dat gebeurt pas als zeker is dat deze crowdfunding met het hoogste bod komt.

Inititatief van:

  • Jan Botte Wijnberg
  • Riekus Hatzmann
  • Marina Bakker
  • Jeanet de Jong – Persbureau Ameland

lees hier over alle crowdfundingprojecten van PA

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *