Coproducenten gezocht voor Oerderwieven

HOLLUM – Maurice Spees en Marieke Helmus zijn op zoek  naar coproducenten voor hun natuur- en dansproject Oerderwieven.

Oerderwieven is een film die een ode is aan de wadden en de natuur van Nederland. Het project krijgt momenteel veel aandacht.

Voor deze film zijn ze op zoek naar coproducenten, die net als zij het natuurbehoud in Nederland willen ondersteunen, door mensen er op een effectieve manier mee te verbinden.  

Maurice Spees en Marieke Helmus zijn twee gedreven filmmakers en natuurliefhebbers. Regisseur Marieke Helmus werkt samen met mindful fotograaf/ director of photography Maurice Spees.

De film Oerderwieven (internationale titel: “Mud Flat”) is in oktober 2013 opgenomen in het natuurgebied het Oerd op Ameland in nauw overleg met de natuurbeheerder Richard Kiewiet van It Fryske Gea. In de film worden kunst en cultuur op een effectieve manier ingezet om mens en natuur, in het bijzonder de wadden, met elkaar te verbinden.

Oerderwieven is een dansfilm in de natuur, geïnspireerd op de oude waddenlegende over Rixt van het Oerd, een vrouw die jarenlang als banneling op het Oerd heeft moeten overleven. Wat deze film uniek maakt is dat zowel de dansers als de filmmakers zich hebben overgegeven aan de natuurlijke stromen: aan eb en vloed, aan weer en wind, aan licht en donker, aan kou en warmte. Het zand, de vogels, het water, het land; de natuur danste met ons mee. Hierdoor vertelt de natuur, door ons heen, haar eigen verhaal. Wat de filmmakers willen overbrengen is dat er zoiets als een natuurlijke stroom bestaat die net als eb en vloed deel van ons leven is. "Kunst kan ons als geen ander spiegelen en het bewustzijn dat we daarmee creëren kan leiden tot meer harmonie tussen mens en natuur."

Spees en Helmus vragen het volgende: "Omdat de natuur in alles meespeelt, zien we voor de verwezenlijking van deze film geen belemmeringen; het enige wat we van u vragen is uw steun om het project succesvol af te ronden.

De komende weken zijn we bezig met de opzet van een crowdfunding campagne, die rond 17 februari van start gaat, met een cruciale periode van 40 dagen. De campagne gaat via de succesvolle Nederlandse crowdfunding platform: www.cinecrowd.nl." 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *