Consternatie: Ameland op drift!

HOLLUM – Het was vanmorgen grote consternatie op het kantoor van MeteoGroup, na de bestudering van de satellietbeelden om het weerpraatje te kunnen voorbereiden. De meteorologen constateerden een verschuiving van Ameland. Nooit eerder is iets dergelijks geconstateerd, behalve in gebieden met grote vulkanische activiteit. Daar wil nog wel eens een eiland plotseling ontstaan of zomaar van vorm of plaats veranderen, zoals in september 2013 met de Bevende Berg voor de kust van Pakistan is gebeurd. 

Maar in Europese streken en aan de kust van Nederland is dit fenomeen onbekend.

Informatiebijeenkomst

MeteoGroup schakelde meteen deskundigen van Rijkswaterstaat en het ministerie in. Zij beleggen dinsdag aanstaande om 10.30 uur een informatiebijeenkomst op het gemeentehuis in Ballum. Ondertussen gaat het onderzoek naar de oorzaak van de verschuiving door.

Gerommel

Mocht iemand afgelopen dagen vulkanische activiteit hebben gezien, gerommel hebben gehoord of anderszins fenomenen hebben waargenomen die niet thuisgebracht kunnen worden, meldt dit dan graag op het gemeentehuis in Ballum. Het liefst dinsdag 1 april voor 10.30 uur.

Ongelijk

Afgelopen donderdag, bij de beëdiging van de nieuwe gemeenteraad sprak burgemeester Albert de Hoop nog de woorden: “Het eiland zal wel op zijn plek blijven liggen.” Intussen is zijn ongelijk gebleken. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen voor het eiland zijn en of er een algehele evacuatie moet volgen. Dinsdag hopen we daarover meer duidelijkheid te krijgen.

Bijgewerkt 1-4-2014: Op het gemeentehuis viel de consternatie reuze mee. Het KCC heeft geen enkele vraag binnengekregen. De bijeenkomst ging niet door. Toen de grap eraf was, kreeg de burgemeester alsnog gelijk.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *