Compagnie Carabosse hartverwarmend openluchtspektakel

LEEUWARDEN De Friese hoofdstad rekent eind deze maand op een drukke binnenstad. Op donderdag 30, vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari staat Compagnie Carabosse garant voor hartverwarmend openluchtspektakel. De Franse vuurshow Installation de Feu is drie avonden achter elkaar van 18.00 tot 22.00 uur te zien.

Er staan vuurinstallaties op en bij het Wilhelminaplein, Ruiterskwartier, Lombardplein, de Oude Lombardsteeg, Nieuwestad (beide zijden), Het Naauw, Waagplein, Kleine Kerkstraat, Oldehoofsterkerkhof, Torenstraat en Oude Doelesteeg (zie ook bijgevoegd routekaartje).

Wie de volledige route wil bewandelen kan in elke straat ‘instappen’. Bij de in- en uitgang van smalle straten wijzen verkeersregelaars de voetgangers op het geldende eenrichtingsverkeer.

Winkels mogen tijdens de show tot 22.00 uur open blijven. Wel is de ondernemers gevraagd de etalagelichten zoveel mogelijk te dimmen: Carabosse ontleent haar kracht namelijk aan het duister. Hoe donkerder de omgeving, hoe indrukwekkender de show.

Compagnie Carabosse is mogelijk gemaakt door de Gemeente Leeuwarden en maakt deel uit van het programma van Leeuwarden-Fryslân 2028. In 2006 en 2009 waren de Fransen ook in Leeuwarden en bezochten tienduizenden mensen de gratis shows. Bezoekers wordt aangeraden zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *