Kluskamp op Klein Vaarwater

BUREN – Vandaag is op Vakantiepark Klein Vaarwater te Buren op Ameland de derde editie van het jaarlijkse Kluskamp gestart. Ongeveer 40 studenten van het Nordwin College uit Leeuwarden van verschillende leerjaren en niveaus, zullen vier dagen lang de handen uit de mouwen steken op het vakantiepark om vaardigheden te oefenen en gereedschappen te leren gebruiken.

Op het park is een vijftal projecten voorbereid waarbij de studenten, die nauw samen zullen werken met medewerkers van Klein Vaarwater en verschillende loonbedrijven, daadwerkelijk aan de slag kunnen. Er worden terrassen aangelegd, bomen gerooid en heggen gesnoeid. Het masterpiece zal op donderdag worden opgeleverd: een compleet nieuwe heg rond het parkeerterrein voor het centrumgebouw van het vakantiepark.

Het idee achter het Kluskamp werd drie jaar geleden geboren tijdens een reguliere stage van twee studentes van het Nordwin College. In een gesprek met hun begeleiders kwam aan de orde dat voor het onderhoud aan paden en groen op het park, eigenlijk te weinig tijd is en dat er vaak een tekort is aan medewerkers vanwege de grote hoeveelheid werk die op dat moment gedaan moet worden. Dit gegeven werd gekoppeld aan de verzuchting van de beide dames dat het vaak lastig is om een geschikte stageplek te vinden waarbij zij bepaalde technieken en vaardigheden kunnen oefenen.

Inmiddels heeft het Kluskamp een vaste plek gekregen binnen het curriculum van de opleidingen Bos en Natuur, Recreatietechniek en Hovenier. Gedurende vier werkdagen, waarbij de studenten en hun docenten verblijven op Klein Vaarwater voeren studenten van deze opleidingen onderhoudswerkzaamheden uit en worden zelfs examens afgenomen.

Klein Vaarwater, dat zich voor maar liefst 21 opleidingen erkend leerbedrijf mag noemen, is het Kluskamp een uitstekende voorbeeld van een kansrijke samenwerking tussen scholen en bedrijfsleven. Door intensief samen te werken ontstaat een prima werkrelatie die voor zowel school als bedrijf, maar vooral voor de student, kansrijke mogelijkheden biedt.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *