Commissaris van de Koning naar Ameland

LEEUWARDEN – Commissaris van de Koning John Jorritsma komt deze week naar Ameland. Hij bezoekt donderdagmiddag het gemeentehuis en spreekt met raadsleden en de burgemeester. Jorritsma komt niet speciaal omwille van de politieke perikelen naar het eiland, verzekert Kabinetschef Sieuwerd van der Zwaag. Het bezoek zat al lang in de planning. De Commissaris bezoekt alle gemeenten van de provincie regulier. Eens in de drie jaar is elke gemeente aan de beurt. Binnenkort gaat hij naar Leeuwarden en Schiermonnikoog.

Het exacte programma van het dagdeel kon de Kabinetschef nog niet geven, maar actuele thema’s maken daar zeker deel van uit. Van der Zwaag meldt dat Jorritsma doorgaans goed op de hoogte is wat er speelt in Friesland.

Met het gemeentebestuur bespreekt hij hoe het ervoor staat.

Ameland is de laatste gemeente van Friesland die het na de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart nog zonder nieuwe wethouders moet doen.

lees hier over de Gemeenteraadsverkiezingen 2014

lees hier over Gemeente Ameland

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2014

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *