Column – Ho met die man

De donkere decembermaand boort onze creativiteit aan. Kerstbomen staan buiten en binnen, de lichtjes ontstoken. Gootranden worden behangen met lichtende ijspegels, sterren staan meters hoog boven de daken. Zelfs de vuurtoren is in kerstsfeer. Lampenslingers van minstens vijftig meter lang maken een lichtlijn tussen omloop en vuurtorenvoet. Sfeervol en smaakvol.
Maar waarom dan ook nog die lelijke kerstman. Die dikke grapjas die het alleen maar goed doet in een gevoelige kerstfamiliefilm.
Dit is mijn voorstel: één film met kerstman per jaar. Gezellig voor de buis en denken dat het in Amerika heel anders gaat dan hier bij ons. En dat dit vooral zo moet blijven.

Eerst worden we overspoeld met die grijnzende rotkoppen van halloween pompoenen. Laat die toch vooral voortijdig tot smurrie verpappen.
Dan weer struikelen we over die vette Amerikaanse roodneus, en nog even en dan verdrinken we weer in de valentijns flauwekul.
Dat is het: flauwekul.
JFdJ

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *