Alarm voor helikopters

BALLUM – De gemeenteraad van Ameland steunt Commissaris van de Koningin Ed Nijpels in zijn poging de SAR helikopters in Leeuwarden te behouden.
Minister Kamp van Defensie is van plan de basis van de Search and Rescue (SAR) helikopters te verplaatsen van Leeuwarden naar vliegbasis De Kooij in Den Helder. Nijpels en de Waddeneilanden zijn bang dat de hulpverlening in gevaar komt als de minister de stationering wijzigt. De hulpverlening bestaat uit het vervoer van ernstig zieken van de eilanden naar de ziekenhuizen op het vaste land, assisteren bij rampen en ongelukken en aanvoer van noodzakelijke levensbehoeften bij extreme weersomstandigheden waardoor de eilanden geïsoleerd van het vaste land zijn geraakt.
Op Ameland is raadbreed een motie ingediend om Ed Nijpels te steunen. De Commissaris van de Koningin slaat alarm en vraagt de minister de SAR helikopters in Leeuwarden te laten.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *