Ameland geeft voor Azië

Gemeente Ameland trekt € 5000,– uit voor de getroffenen van de vloedgolf in Azië. Dit komt neer op € 1,38 per bewoner. Het geld gaat naar een actiecomité onder leiding van Theo Kiewiet, een eilander die al jaren actief is in het ontwikkelingswerk.
In samenwerking met de Stichting Health and Happiness zamelt Kiewiet via de Actie Vloedgolf geld in om mensen in de getroffen gebieden te helpen. De € 5000,– van de gemeente Ameland komt in deze pot.
De gemeente wil weten wat er met het geld gebeurt en vraagt rekenschap en verantwoording aan de hulporganisatie.
Het is Amelands beleid om geld aan ontwikkelingsprojecten te geven waarbij Amelanders betrokken zijn.

Aan het besluit van de raad ging een kleine discussie vooraf of het geld nu aan de landelijke inzameling actie moest worden gedoneerd of aan het kleine project van Kiewiet. “Een kleine organisatie mist de logistiek en organisatie die van betekenis kan zijn voor zo’n groot rampgebied. Iedereen heeft recht op hulp. Dat kan alleen via een grote organisatie”,meent Mario Bunicich van de PvdA.” Deze fractie zag als enige het geld liever op gironummer 555 gestort.
De opmerking van Bunicich is inmiddels achterhaald. Het landelijke steunfonds gaat het gironummer sluiten nu blijkt dat er genoeg geld is binnengekomen om de getroffenen te helpen. En geld dat met het oog op Azië gedoneerd is kan niet worden besteed aan projecten elders in de wereld, al hoe nodig het geld daar ook is.

gepubliceerd in De Nieuwe Amelander februari 2005

© Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *