Column – Dat was het dan

HOLLUM – De zevenentwintigste column van 2023 heeft als titel 'Dat was het dan'. Lees hem op de website van PA. Zo'n beetje elk weekend verschijnt een nieuwe. De zesentwintigste van 2023, 'Sysselman’, is via deze link te lezen.

Dat was het dan

Dat was het dan. Persbureau Ameland werkt toe naar bedrijfsbeëindiging. Per 31 augustus 2023 is het gedaan met deze nieuwsvoorziening van het eiland. Afgelopen jaar deed PA het al iets rustiger, joeg niet meer overal achteraan en publiceerde grotendeels wat werd aangeleverd. De laatste grote productie is alweer van een jaar geleden en ging over de redding van een drenkeling oostelijk van Buren.

Na augustus publiceert PA geen agenda meer, geen evenementen en activiteiten, komen er geen berichten meer naar aanleiding van raadsvergaderingen en ook geen berichten meer over boorspoeling en PFAS in de duinen. Over dat PFAS ligt nog wat op de plank. Misschien komt dat bericht er nog en als het er niet komt geef ik de informatie door aan mijn contacten bij de regionale media.

De beslissing is deels ingegeven door factoren buiten mij om. Het bedrijf dat de website host stopt daarmee. De techiek achter deze website is verouderd en PA voldoet niet aan de AVG. Vanwege diezelfde privacywetgeving heeft Google sinds begin juli de advertenties stopgezet. PA heeft eigenlijk een nieuwe website nodig, maar daar ga ik niet meer in investeren. Dit was het dus, wat de nieuwsgaring betreft ga ik nu volledig met pensioen.

PA doet ook geen Faber Wijnberg kalender meer; daar had de redactie van PA met editie 2023 al niets meer mee van doen.

Ameland moet het wat de actualiteit en Ameland agenda betreft vanaf augustus hebben van RTV NOF, Omrop Fryslân, Leeuwarder Courant en de sociale media. 

Als eenkoppige redactie en eigenaar van Persbureau Ameland heb ik de meeste voldoening gehaald uit berichten naar aanleiding van raadsvergaderingen en verkiezingen. Het meeste plezier werd beleefd met crowdfunding projecten, waarbij vooral het slagen van het project waar het allemaal mee begon, 'Van A naar B', nog altijd een grote glimlach op het gezicht tovert. Het portret van Hidde Kat, 'Tim', 'Storm' en 'Ameland aan Tafel', wat een prachtige projecten waren het en wat een mooie resultaten heeft het opgeleverd.

Met Amelander Historie gaan we bekijken welke artikelen uit het archief naar die website overgeheveld kunnen worden, zodat bepaalde informatie toch toegankelijk kan blijven. De domeinnaam persbureau-ameland.nl blijft voorlopig in mijn handen. Wie er belang bij heeft kan zich melden. De mailadressen gekoppeld aan deze website worden afgemeld.

YouTube kanaal Ameland Vandaag blijft actief, met filmpjes van en over Ameland. Abonneer (gratis) en mis geen filmpje meer.

Het Ameland Boeken & Blog blijft publiceren en zal sommige rubrieken van PA overnemen.

Met pensioen en toch genoeg te doen. Ik heb er zinin in.

Jeanet de Jong

jeanet.de.jong@knid.nl

twitter.com/JeanetFdeJong

→ De columns worden vanaf nu gepubliceerd op het Ameland Boeken blog.

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 798

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *