Column - Fietspad Hollum Oerd

Geplaatst op: 09 oktober 2005 - Categorie: Alles & Algemeen

Het moet leuker en spannender. Het fietspad is te recht, er moeten spannende bochten gelegd worden. Het kost een paar centen, maar daar hebben we straks wat voor. Een lekker breed en spannend fietspad van Hollum tot aan Het Oerd.
Het smalle fietspad is vele malen spannender dan dat de fietssnelweg zal worden. Naast elkaar fietsen is op het huidige paadje een acrobatisch hoogstandje, passeren schier onmogelijk, fietsen met kinder- dan wel hondenkar een topprestatie. Noem dat maar eens saai.
Velen denken dat we Ameland leuker maken door het te beborden, asfalteren, bestraten en overinformeren. Middenin het heideveld zie ik een informatiebord staan. Keurig vormgegeven. Leuk voor in De Efteling, maar hier, op deze plaats zou het verboden moeten worden. Je struikelt op het eiland over de borden. Boordevol met informatie in hapklare brokken. Leuk en spannend. Zelfs het strand is als gewoon strand niet spannend en uitdagend genoeg. 'Daar gaan wij naar toe' adviseert vertier voor kinderen bij de strandopgangen. In de vorm van videospelletjes? Hoe harpoeneer ik zoveel mogelijk Moby Dicks? Ballenbakken? Haal Speelstad Oranje in huis en Ameland wordt leuk gevonden?
De Efteling is spannend vanwege de Python. Speelstad Oranje is leuk vanwege de ballenbak. Ameland is Ameland en dat is fietsen op een smal en hobbelig fietspad, zand tussen je tenen, windkracht 10 om je oren en dan een Nobeltje.
JFdJ

Relevante dossiers: Column van Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?