Clemenskerk krijgt uit Waddenfonds

NES – De Clemenskerk aan de Kardinaal de Jongweg in Nes krijgt € 70.000 uit het Waddenfonds.

Op 5 februari 2013 brandde de kerk af. Het gebouw was jarenlang een belangrijke spil in de eilander gemeenschap. Het parochiebestuur heeft de herbouw aangegrepen om de kerk zo in te richten dat nieuwe toeristische producten en diensten worden geleverd, bestaande netwerken kunnen worden versterkt en nieuwe samenwerkingsvormen ontstaan tussen allerlei groeperingen op Ameland.

In de kerk komen ondermeer een congresruimte, concertpodia, een bezinningsruimte en expositieruimten. Daardoor wordt de kerk weer een echte gemeenschapsplek die jarenlang deze functie kan vervullen. Gelet op de bijzondere ligging van de kerk en de karakteristieke vorm – hij is onder architectuur van Pierre Cuypers gebouwd – zal het eilander landschap centraal staan bij zowel de inrichting van de ruimten als bij de inhoud van de activiteiten. De nieuwe functies van de kerk zullen gecombineerd worden met een groot aantal activiteiten buiten de kerk. Zo zal er een erfgoed route met een app en een brochure worden gerealiseerd over kardinaal Johannes de Jong, die in 1885 op Ameland werd geboren. Dankzij de Waddenfondsbijdrage aan de herinrichting van de kerk kunnen de nieuwe functies en activiteiten op Ameland worden ontwikkeld.

Aanvrager is het Kerkbestuur St.Clemensparochie Ameland. Totale kosten van het project zijn € 171.500,- .

⇒ lees hier meer over de Pierre Cuypers kerk van de Clemensparochie

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *