CAO partij spreekt in over Haven Hollum

BALLUM – Vanavond is het raadscommissievergadering en Albert Huizeling van CAO partij wil inspreken op het onderwerp Haven Hollum.

In het programma van de CAO partij staat ondermeer: De passantenhaven in Nes dient uitgebreid en gemoderniseerd te worden zodat meer havengelden kunnen worden verdiend en er meer toerisme komt op Ameland, tevens dient er een kleinere passantenhaven binnendijks nabij Hollum te komen om de economie op Ameland en het toerisme in Hollum en Ballum meer aan te trekken.

Geld hiervoor wil de partij halen bij de Nederlandse overheid en het Waddenfonds.

Huizeling is verguld dat een van de punten in het CAO partij programma op de agenda staat. “Blijkbaar is onze eerste overwinning al behaald met dit punt doordat het op de commissievergadering agenda staat voor de verkiezingen. “Het is onze bedoeling om een passanten-/ vissershaven te maken zodat passantenvaartuigen en de beroepsvissers Ameland kunnen gebruiken als thuisbasis. Hierdoor kan op Ameland een nieuwe economie gaan draaien. Voor beroepsvissers is dit zeer interessant omdat zij minder kosten kwijt zijn aan brandstof en tussenhandelaren hierdoor worden uitgeschakeld.”

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2014

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *