Café Nobel café van het jaar 2007

BALLUM – Café Nobel in Ballum is als eerste geëindigd in de Café Top 100. De lijst met beste cafés van Nederland. Het café van vader en zoon Willem en Barend Nobel mag zich Café van het Jaar noemen. Het is het eerste café op de Wadden dat deze titel heeft gewonnen, en bovendien ging geen enkel café in Friesland Nobel voor. De Café Top 100 verschijnt vrijdag 24 november als speciale uitgave van het vakblad Misset Horeca.

Het afgelopen jaar heeft een jury bestaande uit zeventien vakmensen, bijna 450 cafés anoniem bezocht en beoordeeld op gastvrijheid, sfeer, kwaliteit van de geserveerde dranken, hygiëne, uitstraling en breedte van de klantenkring. In de uiteindelijke ranglijst zijn cafés uit heel Nederland opgenomen. Van Friesland tot Zuid-Limburg, van Amsterdam tot Winterswijk.

Café Nobel in Ballum daalde vorig jaar nog naar de 3e plaats maar revancheerde zich dit jaar. Met Willem en Barend Nobel staan twee excellente gastheren achter de bar. Hier een kwinkslag, daar een schaterlach. Het wordt makkelijk laat aan het kleine, maar knusse barretje. Debet hieraan is ook het Nobeltje, misschien wel de beroemdste huislikeur van Nederland. Nobel is naast café, ook hotel en restaurant. Toch is het geen typische hotelbar. Het café is juist de spil van dit bedrijf. ‘De bediening is heel goed. Er is voor elke gast aandacht. Je merkt dat hier een team aan het werk is. In het café hangt een sfeer waardoor iedereen zich onmiddellijk thuis voelt. Dankzij de professionele instelling van de barkeeper communiceren gasten hier makkelijk met elkaar, eilanders en niet-eilanders’, valt te lezen in het juryrapport. Intimi drukken het anders uit. ‘Nobel is het beste excuus om de laatste boot naar Holwerd te missen.’
Terschelling is in de top 100 vertegenwoordigd met De Groene Weide in Hoorn op nummer 12.
Bron: Café top 100

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *