‘De Buren van Nes’ gecertificeerd

NES – Floris Oud van strandpaviljoen ‘De Buren van Nes’ ontving donderdag 23 november tijdens de Landelijke Kustdag als eerste strandpaviljoen van Nederland het certificaat van de milieubarometer. Samen met Pieter Boone, eigenaar van strandpaviljoen ‘Berkenbosch’ uit Oostkapelle, ontving Oud het certificaat en een vlag uit handen van Derk Jan Verstand, voorzitter van de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid & Kwaliteit (KMVK).
De Stichting KMVK ontwikkelde een nieuw milieukeurmerk voor strandpaviljoens aan het Noordzeestrand en noemt het Green Key. Strandpaviljoens worden gekeurd en kunnen een bronzen, zilveren of gouden certificaat krijgen. ‘De Buren van Nes’ mogen een zilveren exemplaar aan de muur hangen. Doel van het instellen van de ‘Green Key’ is verbetering van kwaliteit van de strandpaviljoens.
De ‘Green Key’ is de nieuwe internationale naam die de stichting KMVK vanaf 1 januari 2007 zal hanteren voor haar certificeringen in de verschillende sectoren. De bekroning van ‘De Buren van Nes’ en ‘Berkenbosch ’ neemt daar alvast een voorschot op.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *