BWS houdt Scholierenverkiezingen

NES – De leerlingen van de groepen 1 tot en met 3 van de Burgemeester Waldaschool in Nes hebben vandaag al hun stem uitgebracht. De 120 BWS-ers doen mee met de scholierenverkiezingen. Landelijk brachten ongeveer 175.000 jongeren hun stem uit.

Leraren Meinte Bonthuis en Folkert Smit leggen in de les M&M – mens & maatschappij – eerst uit hoe het zit met links en rechts en wat het hete hangijzer van de hypotheekrente aftrek betekent. Daarna gaan de leerlingen in groepjes van 8 naar een computerlokaal om een stemwijzer in te vullen. Vervolgens mogen ze in het geïmproviseerde stemlokaal inloggen op de website van scholierenverkiezingen.nl om hun stem uit te brengen. Er kan alleen gestemd worden op een partij, niet op personen. De trap naar het stemlokaal is versierd met posters van de verschillende partijen. Opvallend is dat de poster van de PVV is verfrommeld. De verwachting is dat er toch enkele PVV stemmen worden uitgebracht. “In de klas zeggen jongens dat we PVV moeten stemmen,” zegt een verontwaardigde leerling. Zij denkt dat enkele medeleerlingen dat inderdaad gaan doen, maar zij niet. “Slaat toch nergens op!”

De scholierenverkiezingen worden dit jaar voor de 18e keer gehouden. Middelbare scholen kunnen zich bij elke verkiezing opgeven voor deelname. Morgenavond staat de uitslag op de website.

>>> kijk op de website van Scholierenverkiezenen.nl 

© Persbureau Ameland 2010,
op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *