Buitenlandse jongeren lopen Wad

HOLWERD – Ongeveer veertig buitenlandse jongeren hebben zondag 6 juni kennis gemaakt met het oer-Nederlandse Wadlopen. Tegen het einde van hun jaar in Nederland liepen zij met gastouders en vrijwilligers van de uitwisselingsorganisatie AFS van Holwerd naar Ameland. Voor de meesten een onvergetelijke belevenis.

De jongeren, in de leeftijd van 15 to 18 jaar, zijn bezig aan een jaar Nederland. Zij maken hier deel uit van gastgezinnen en gaan naar een Nederlandse school. Net zoals de studenten uit Italië, Mexico, de Verenigde Staten, Scandinavië, Argentinië, enzovoorts een jaar Nederland beleven, zijn er via AFS Nederlandse jongeren bezig aan een vergelijkbaar leerzaam jaar vol indrukken op andere plaatsen van onze aardbol.

Terwijl de studenten moe maar voldaan het slik uit de Waddenzee van hun benen spoelen, kijkt regiovrijwilliger Ina Winters tevreden toe. “Al die jongeren samen met elkaar en gastouders. Eén grote wereldwijde familie; dat is waar het om gaat bij AFS. Kennis en begrip van andere culturen, onvergetelijke ervaringen en indrukken opdoen. En vooral ook banden smeden voor het leven.”

AFS is een wereldwijde onafhankelijke interculturele uitwisselingsorganisatie. Ook in Nederland is AFS afhankelijk van vrijwilligers en gastgezinnen. Meer informatie over een uitwisselingsjaar in het buitenland of gastouderschap is te vinden via www.afs.nl.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *