Alles verloren en toch leuk

NES – Het elfde Beach Rugby Festival op het strand bij Nes startte vanmorgen met het tiende scholierenrugby. De jeugdcomponent van het toernooi vormt de opening van het festival. De jongeren kregen speciale rugbytraining in aanloop naar het toernooi.

Honderdtwintig leerlingen van de hoogste klassen van de Amelander basisscholen en leerlingen klas 1, 2 en 3 van de Burgemeester Waldaschool streden tegen elkaar. De 23 teams zagen tijdens het spel amper de bal vanwege de steeds dikker wordende mist.
De basisschoolleerlingen hadden hun teams landennamen gegeven. Van de groepen 5 en 6 won Nieuw Zeeland. De tweede plaats ging naar Australië en de derde naar Samoa. Bij de hoogste twee groepen won Engeland, voor Schotland en Frankrijk.

De BWS-ers gaven hun teams de namen van hun coaches. Boelens won, Bonthuis werd tweede en Rozema derde. Dat team kreeg boegeroep over zich heen. Het zou een sterke speler uit een ander team ingelijfd hebben. “Die scheidsrechters weten er helemaal niks van. Ze doen het allemaal verschillend,” was het commentaar van een van de spelers. Toch speelde hij met grote inzet en plezier. Schaafwonden en krassen op de armen deerden niet. “Ik ga nu naar huis, lekker onder de douche.” Een speler uit het team Mosterman zei teleurgesteld en toch voldaan: “We hebben alles verloren, maar het was wel leuk.”
Het Ameland Beach Rugby Festival speelt op 11, 12 en 13 juni.

© Persbureau Ameland 2010,
op dit artikel rust copyright

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *