Buslijn Groningen-Holwerd stopt

GRONINGEN – De buslijn 163 van Groningen stad naar Holwerd komt per 10 december te vervallen. Busreizigers die van Groningen naar Ameland willen moeten vanaf die datum via Leeuwarden reizen.

De buslijn 163 van Qbuzz rijdt twee keer per dag vanaf Holwerd via Lauwersoog naar Groningen en vice versa. Er maken te weinig reizigers gebruik van de dienst en daarom heeft OV Bureau Groningen Drenthe besloten om lijn 163 op de route Lauwersoog – Holwerd per 10 december te laten vervallen. Het stoppen van de lijn heeft niets te maken met de gewijzigde bootdiensten van Wagenborg per 1 januari. Qbuzz kondigde al ver vóór dat bekend werd dat WPD een andere dienstregeling te gaan voeren aan met deze dienst te zullen stoppen.

De bustijden van lijn 66 Leeuwarden – Holwerd veerdam wijzigen per 1 januari 2018 vanwege gewijzigde boottijden. Wagenborg wijzigt de veerdienstregeling om de vertragingen beter op te kunnen vangen. Rond het middaguur wordt er een half uur ingelast om vertragingen in te kunnen lopen.

Reizigers uit Groningen kunnen na 10 december met de trein naar Leeuwarden en dan met lijn 66 naar de veerdam.

→ over de dienstregeling van WPD

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *