Dienstregeling en tarieven 2018 Wagenborg

NES – Wagenborg Passagiersdiensten heeft vandaag haar dienstregeling en de daarbij behorende tarieven voor het eerste kwartaal 2018 bekend gemaakt. De grootste verandering betreft de dienstregeling voor het traject Ameland-Holwerd. Daar wordt vanaf volgend jaar een knip gemaakt in de dienstregeling. Zo werkt de vertraging die in de ochtend wordt opgelopen niet door naar de middag en hoopt Wagenborg Passagiersdiensten een meer betrouwbare dienstregeling te kunnen bieden.

Open Plan Proces

“De knip” is één van de voorgestelde oplossingen uit het Open Plan Proces, dat eind vorig jaar is gepresenteerd aan de Tweede Kamer en de Amelander gemeenteraad. Deze aanpassing in de dienstregeling houdt in, dat de boot die in 2017 om 12.30 uur vanaf Ameland vertrok, in 2018 zal vertrekken om 13.00 uur. Daarmee ontstaat een half uur speelruimte in de dienstregeling, waarmee de vertraging ingelopen kan worden. Wagenborg Passagiersdiensten heeft op het traject te maken met forse vertragingen door de bestaande vaargeulproblematiek. Tijdens het Open Plan Proces zijn diverse kortetermijnoplossingen aangedragen om eilandbewoners en toeristen een betere dienstverlening te kunnen bieden. Met de invoering van de knip worden de vertragingen, naar verwachting, verminderd met ruim 25 procent.

Invoering Sneldienst Ameland-Holwerd

Een andere oplossing die aan het einde van het eerste kwartaal 2018 wordt ingevoerd is de komst van een sneldienst op het traject Ameland-Holwerd. Met de nieuwe sneldienst kunnen passagiers, tegen een opslag, in 20 minuten over zijn. Naar verwachting komt de nieuwe sneldienst eind maart 2018 in de vaart. De adviezen vanuit het Open Plan Proces bieden een oplossing voor de korte termijn. Samen met Rijkswaterstaat en de Gemeente Ameland is Wagenborg Passagiersdiensten zich er van bewust, dat er een meer structurele oplossing moet komen voor het probleem. De partijen zetten zich daarom in om te komen tot een oplossing voor de langere termijn.

Beperkte tariefsverhoging

Naast de publicatie van de dienstregelingen voor de trajecten Holwerd-Ameland en Lauwersoog- Schiermonnikoog, heeft Wagenborg ook de nieuwe tarieven bekend gemaakt. Passagiers krijgen te maken met een lichte prijsstijging van de bootkaarten. Zo stijgt het basistarief voor een bootkaart op het traject Ameland-Holwerd met €0,10 ct. naar €12,85 euro. Wagenborg is blij met het besluit van de Tweede Kamer om de voorgestelde invoering van de btw op bootkaarten uit te stellen. Dit heeft ervoor gezorgd dat een grotere prijsstijging op de kaarten voorkomen kon worden.

→ de Dienstregeling

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *