Negen miljoen voor twaalf aansprekende innovatieve projecten

Groningen – Het Noorden is succesvol met EU subsidies. Twaalf innovatieve projecten in Noord-Nederland ontvangen Europese subsidie (EFRO) voor een totaalbedrag van € 9 miljoen. Dat heeft de Bestuurscommissie Economische Zaken (BC EZ) van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) op 28 november besloten, op basis van het advies van een onafhankelijke commissie met deskundigen uit het bedrijfsleven en kennisinstellingen.

Aansprekende projecten

De diversiteit binnen de gehonoreerde projecten is groot. Zo komt er geld voor de ontwikkeling van een prototype hulpmiddel voor hersenoperaties en voor het opbouwen van drie proeftuinen. Ook voor belangrijke noordelijke thema's zijn projecten ingediend en toegekend. Er is geld voor lifesience, de biobased economy, duurzame mobiliteit en productietechnologie. Zo levert Europees geld, via het EFRO programma, een waardevolle bijdrage aan een innovatief Noord-Nederland.

De weg naar subsidie

“Ondernemers en kennisinstellingen weten de weg naar Europees subsidiegeld steeds beter te vinden” zegt Sander de Rouwe, voorzitter van de SNN BC EZ. “We hebben de komende jaren nog ruim € 50 miljoen beschikbaar voor innovatie in het mkb. Vanuit het SNN zijn we continu in gesprek met ondernemers. Hun wensen en ervaringen zijn belangrijke bouwstenen voor de voortdurende vernieuwing van onze dienstverlening. Denk hierbij aan subsidies die je het hele jaar kunt aanvragen, pitchtafels voor innovatieve ideeën en advisering bij het indienen van een aanvraag."

Subsidiemogelijkheden in 2018

In 2018 gaat het Europese subsidieprogramma EFRO weer in de volle breedte open. De Calls Valorisatie, Kennisontwikkeling en Proeftuinen gaan in februari open. De VIA, KEI en de Open Innovatie Call staan al open en lopen door in 2018.

Alle 12 projecten hebben subsidie ontvangen uit het Europees subsidieprogramma OP EFRO met daarbij cofinanciering door de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *