Burgemeester Ameland waddenkapitein

HARLINGEN – Wie trekt er aan de touwtjes en wie heeft er werkelijk macht als er knopen moeten worden doorgehakt? Wij willen samen met onze leden onderzoeken wie de echte kapitein is op het schip dat waddengebied heet. Stem ook en bepaal zo wie de meest invloedrijke Nederlander op het wad is.

Uit de geschiedenis komen tal van personen naar voren die van grote invloed zijn geweest op het waddengebied. Maar wie is er anno 2012 de meest invloedrijke Nederlander?

Zo werkt de verkiezing 

Bol.comRond de bescherming van de Waddenzee is een ingewikkelde structuur geweven van belangenorganisaties, ministeries, wetenschappers, samenwerkingsverbanden tussen waddengemeenten en -provincies, commissies en adviesraden. Als je alles bij elkaar optelt, oefenen ongeveer driehonderd personen op gezette tijden invloed uit op het beleid in het waddengebied. Maar wie is nu echt de baas?

Om dat uit te zoeken houdt de Waddenvereniging de verkiezing van het meest invloedrijke waddenmens. De redactie selecteerde negentien personen die op een of andere manier hun invloed laten gelden. Hier kunt u op een van hen stemmen. Staat uw favoriet hier niet bij? Nomineer dan iemand die volgens u de ware waddenbaas is. 

>>> hier kunt u stemmen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *