Burgemeester Ameland voorzitter KIMO

Geplaatst op: 07 oktober 2008 - Categorie: Wadden & Natuur

KIMO

ESBJERG – Burgemeester Albert de Hoop is gekozen tot voorzitter van KIMO, de internationale milieu organisatie. Precies een jaar geleden werd De Hoop vice-voorzitter en op 26 september mocht hij op een KIMO - congres in Esbjerg voor het eerst de voorzittershamer hanteren. In die vergadering is ondermeer een resolutie aangenomen die uit de koker van de voorzitter zelf komt. De KIMO deelnemende landen vragen in die resolutie aan de Europese commissie om maatregelen te nemen voor een veiliger vervoer van zeecontainers.

Vlak voor de jaarwisseling schreef burgemeester Albert de Hoop namens de Waddeneilanden een brief aan Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat waarin de zorgen rond de overboord geslagen containers zijn verwoord. Het komt regelmatig voor dat containers van dek verdwijnen en in de Noordzee terechtkomen. De Hoop vroeg aan de minister om handhaving van de wetten en regels die betrekking hebben op het vastsjorren en vervoeren van scheepsladingen. Deze vraag is nu namens KIMO aan de Europese Commissie herhaald.

KIMO International is een in 1990 in Esbjerg, Denemarken opgerichte organisatie die strijdt tegen de vervuiling van de Noordzee, Ierse zee, Noordoostelijke Atlantische oceaan en de Poolzee. KIMO heeft 128 leden in tien landen waaronder Engeland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Nederland, België, Ierland en Duitsland. De Deense afkorting KIMO staat voor “Kommunenes Internasjonale Miljorganisasjon” en is een non gouvernementele internationale milieuorganisatie van lokale autoriteiten.

© Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?