Buckfastbij op Ameland met eigen tentoonstelling

NES – Afgelopen weekend werd de bijenexpositie in Natuurcentrum Ameland feestelijk geopend. De tentoonstelling gaat over de raszuivere Buckfastbij en de belangrijke rol die Ameland speelt bij het in stand houden van deze soort.

In de landschapszaal van het Natuurcentrum zijn panelen geplaatst met informatie over Bruder Adam en de buckfastbij. De bijzondere rol van Ameland staat hier centraal en ook het nut en de noodzaak van bijen in de natuur wordt aangestipt. Hier staat ook een grote bijenkast met leuke filmpjes en laatjes met bijenweetjes. Langs het blote voetenpad vinden bezoekers een verzameling vrolijke bijenpanelen en een heuse bijenstal met imker en levende have.

In de tentoonstelling wordt ook het verhaal van Broeder Adam en de buckfastbijen verteld. Deze expositie maakt onderdeel uit van het project ‘’De Bijenkoninginnen van Ameland’’en bestaat uit een binnenopstelling, opgenomen in de landschapszaal en een buitengedeelte, onderdeel van het blote voetenpad. Dat blote voetenpad is een ontdekpad voor jong en oud.

De expositie toont het belang van bijen in het algemeen, maar gaat ook in op de bijzondere plaats die Ameland inneemt bij het in stand houden van de raszuivere buckfastbij.

lees hier ook over de Buckfastbij

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *