Brekend nieuws over De Welvaart

HOLLUM – Nog even en dan weet Hollum of De Welvaart een doorstart maakt. Net genoeg tijd om een tegoedbon bij De Welvaart te bestellen of de jonge ondernemer iets te lenen.

Goed nieuws

De teller staat op 51% van de 150.000 die als doel werd gesteld. Dat leek wel een erg harde dobber, om in een paar dagen nog 75.000 te vergaren.

"Maar ik heb goed nieuws!", zegt ondernemer Taco Zandbergen, die het zwerk ook wel zag drijven maar niet bij de pakken neer ging zitten. "De Rabobank en brouwerijketen AB InBev willen buiten de crowdfunding om nog investeren in Café De Welvaart. Dat betekent dat ik nu minder geld op hoef te halen via de crowdfunding."

90.000 euro

Zandbergen verlaagde snel zijn streefbedrag van 150.000 naar 90.000 en verlengde de campagne. Er is tot 11 maart 2019 tijd om tegoedbonnen, giftcards, aan te schaffen of een wat groter bedrag te lenen voor wie daar de mogelijkheden toe heeft. Zandbergen: "De voorwaarde wordt gesteld dat als één van twee partijen (AB InBev of Rabobank) uiteindelijk niet investeert, het plan niet doorgaat en het geïnvesteerde geld terug wordt gestort op de rekening van de investeerder. Hierover komt over minimaal 4 weken definitief uitsluitsel."

Vertrouwen

Zandbergen is nog steeds vol vertrouwen. 

Hij moet van alle 69 investeerders die tot nu toe hebben bijgedragen akkoord hebben dat het doelbedrag wordt verlaagd en de campagne verlengd. Tot die tijd is nog even het grote bedrag te zien en de sluitingsdag van over anderhalve dag.

Vooruitbetalen

Een giftcard is al te bestellen voor 20 euro: dat zijn straks een paar biertjes. Met een giftcard van 100 euro is straks op het terras te genieten van een lunch. En dan hoeft de beurs niet getrokken te worden en kunt u de cadeaukaart inzetten als betaalmiddel.

Amelanders houden van een feestje

Amelanders houden van een feestje, wordt wel eens gezegd. Wie nu een beetje of wat meer in De Welvaart investeert kan straks een fantastisch feestje vieren. 

Suc6

Iemand bestelde anoniem een giftcard van 20 euro: "Suc6, hopelijk komt De Welvaart er weer. Een trouwe bezoeker van Ameland." Meer van dat soort trouwe bezoekers en het komt helemaal goed.

Kijk op de CrowdAboutNow crowdfundingpagina.


⇒ Kijk hier wat er eerder op Ameland al met crowdfunding is gelukt.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *