Brandweer Hollum gaat reizen in personenbus

Brandweer Hollum krijgt een nieuwe auto. De gemeente schaft een personenbusje aan, waarmee de mannen naar de brand kunnen rijden. Arbo voorschriften en verzekeringsregels staan niet toe dat de brandweerlieden in hun eigen auto achter de brandweerauto aan racen. En in de brandweerauto mogen maximaal acht brandweerlieden inclusief chauffeur. De blusploeg van Hollum bestaat uit 11 mannen.
Naast dat zij uitrukken voor branden en optreden bij ongevallen oefenen ze eens in de twee weken, op maandagavond. Deze oefeningen worden aan het begin van het jaar in een schema samengesteld door de bevelvoerders en worden door de manschappen bij toerbeurt voorbereid. De ene keer moet er een auto uit de sloot worden getakeld, dan weer wordt er een extacy laboratorium ontmanteld. Vrijwilligers worden daarbij als slachtoffers ingeschakeld. Regelmatig vinden gezamenlijke oefeningen plaats met andere hulpverleners.
Brandweer Hollum is nu nog gevestigd in de kazerne aan de Oranjeweg. Er zijn plannen voor nieuwbouw. Het huidige pand zal dan gebruikt gaan worden door het reddingbootmuseum.
De nieuwe personenbus, een Hyundai Starex wordt tevens als commandowagen bij calamiteiten gebruikt. Daarbij mag de auto gebruikt worden voor brandweerliedenvervoer naar en van cursussen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *