Flessenpost voor Mandø

Er komen wel vaker wildvreemden aan de deur bij Gerben en Jacoba IJnsen. Voor schapenkaas of eieren. Het huis aan de Oranjeweg in Hollum heeft immers een houten schaap in de tuin dat de producten aanprijst.

Deze keer is het geen klant maar een Deens echtpaar dat komt kennismaken. Esther en Kaj Jensen zijn speciaal voor Jacoba naar Ameland gekomen. Jacoba en Esther kennen elkaar via een jarenlange correspondentie die begint na het sturen en vinden van flessenpost. Ze hadden elkaar nog nooit ontmoet.

In de vroege zomer van 1957 staan vier elfjarige vriendinnen op het strand bij Hollum. Ze dragen een fles met een boodschap naar het water. Na een rake worp en met hulp van wind en golven deint de fles zeewaarts. De meisjes verliezen hun flessenpost uit het oog en geloven niet echt in een antwoord op hun bericht.

Een van die meisjes is Jacoba Barf. Zij krijgt tot haar verrassing een reactie van een meisje uit Denemarken.

 >>> lees hier het hele artikel

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *