Blauwe Vlaggen badstranden Ameland

BALLUM – De Amelander badstranden bij Buren, Nes en Hollum zijn wederom onderscheiden met de Blauwe Vlag. De Blauwe Vlag is een jaarlijkse internationale onderscheiding die wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. Nederland kent dit jaar in totaal 122 stranden en jachthavens met een Blauwe Vlag. De Amelander stranden zijn de enige Friese stranden met een Blauwe Vlag erkenning.

 

Ameland verdient de Blauwe Vlag omdat het voldoet aan de strenge eisen van de Blauwe Vlag. De badstranden van Ameland voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. Jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

 

>>> lees ook Strand voor Pinksteren weer schoon© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *