Bisschop Möllerstichting viert jubileum

NES – Op donderdag 24 juni bestaat de Bisschop Möllerstichting (BMS) 25 jaar. Dit 25 jarig jubileum viert de BMS samen met haar 33 basisscholen in Friesland. De Kardinaal de Jongschool in Nes is een van die scholen. Philip Messak, bestuurder BMS: "Op deze dag luiden we een feestelijk jaar in. We staan stil bij de rijke historie van onze scholen en laten graag zien waar ons onderwijs nu voor staat. Met onze blik op de toekomst en oog voor ieder kind, leren we van en met elkaar."

Geschiedenis

De BMS bestaat als stichting 25 jaar, maar haar scholen al veel langer. De oudste school van het schoolbestuur werd opgericht in 1869 in Heerenveen. De Sint Jozefschool was de eerste katholieke basisschool in Friesland waar meisjes en jongens sámen naartoe gingen. Vandaag de dag zijn zij een echte wereldschool in het hart van Heerenveen. De Opbouw in Bolsward is de jongste telg van de BMS-familie. Zij zijn in 2020 bij de stichting aangesloten wat het totale aantal op 33 scholen brengt. 

Onderwijs

Philip Messak: "Ook de ontwikkeling van ons onderwijs heeft de afgelopen jaren niet stilgestaan. Scholen werken samen en vormen waar mogelijk IKC’s (Integraal Kindcentrum) voor onderwijs en opvang van kinderen van 0 tot 12 jaar. Met een kleurrijk en innovatief aanbod staan we voor goed onderwijs in Friesland, met als doel dat onze leerlingen vandaag én in de toekomst vol vertrouwen de wereld instappen.

25 jaar samenwerken heeft ons hier gebracht en ook dat vieren we vandaag!"

Nes

Leerlingen en medewerkers van de Kardinaal de Jongschool kaunnen zich alvast verheugen op de taart die op 24 juni bezorgd gaat worden. De school kreeg begin deze week al een jubileumcadeau: tweemaal een Kerby stoeprand inclusief ballen. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *