Bezoekregeling De Stelp nog meer aangescherpt

HOLLUM – De bezoekregeling voor zorgcentrum De Stelp was per 15 januari al aangescherpt, maar per 19 januari wordt die nog strenger. Er mag dan nog maar één bezoeker per week naar een naaste in De Stelp. De allernieuwste bezoekregeling geldt in ieder geval tot 9 februari.

Nieuw is ook dat de bezoeker een chirurgisch mondneusmasker krijgt bij binnenkomst. Dat moet de bezoeker in De Stelp en tijdens het bezoek, ook in de kamer van de bewoner, blijven dragen. 

De regels zoals die de laatste tijd gebruikelijk zijn blijven gehandhaafd: registratie bij binnenkomst, anderhalvemeter afstand houden en handhygiëne.

De Stelp heeft ook bepaald dat de bewoners niet op bezoek mogen bij familie elders op het eiland. Een blokje om mag dan weer wel en voor bijzondere situaties zijn er uitzonderingen mogelijk. Die moeten dan vooraf besproken worden en kunnen alleen doorgang vinden als er toestemming is van locatiemanager Willem van der Kooi.

De bewoners moeten binnen een mondkapje dragen. Dat mag een mondkapje zijn zoals in de supermarkt en bij de drogist te halen is. De bezoeker moet enkele van die gewone mondkapjes meenemen voor de te bezoeken bewoner.

De Stelp nam de strenge maatregelen na overleg met de Centrale Cliëntenraad van de KwadrantGroep. Voor de locaties waar besmettingen zijn geconstateerd, zoals 't Suyderhuys in Surhuisterveen, gelden nog striktere regels.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *