Bewoners De Stelp getest

HOLLUM – De bewoners van De Stelp zijn vandaag getest. Het woonzorgcentrum is sinds maandag 12 juli in quarantaine, nadat zondagavond 11 juli een besmetting met corona bij een medewerker werd geconstateerd. Kwadrant, de zorgaanbieder van De Stelp, nam meteen grondige maatregelen. Zo werden de deuren van het huis gesloten en bewoners en medewerkers getest.

"Om zicht te krijgen op de eventuele verspreiding van het coronavirus zijn alle bewoners vrijdag 16 juli in de loop van de ochtend getest", meldt manager Willem van der Kooi. Zaterdag 17 juli worden de uitslagen van de tests aan het einde van de dag verwacht. 

De quarantaine blijft dit weekend gehandhaafd, omdat het huis niet precies weet wanneer de uitslagen binnenkomen. Het kan zijn dat de uitslagen pas zondag komen en daarom is besloten de quarantainemaatregel vooralsnog tot maandag te laten gelden.

Van der Kooi: "Op basis van alle uitslagen kijken we samen met de GGD en de Eerste geneeskundige van KwadrantGroep naar de situatie en of er aanvullende maatregelen nodig zijn. In het meest gunstige geval komen de uitslagen toch eerder. In dat geval kunnen we u toch al dit weekend informeren over een eventuele opheffing van de quarantaine of andere maatregelen.

De Stelp is uit voorzorg gesloten voor bezoek. Een ingrijpend besluit voor zowel de bewoners als de naasten en de medewerkers, beseft het management. Van der Kooi: "Voor nu is dit de beste manier om het eventuele coronavirus een halt toe te roepen en hen zoveel mogelijk tegen het virus te beschermen."

lees hier De Stelp in quarantaine

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *